Algemeen

Een website? Of...?

Een eerste vraag zou niet moeten zijn wat een website kan betekenen, maar of je überhaupt een website nodig hebt. Bij mijn afstudeerproject ga ik er vanuit dat er wel een website nodig is, maar in sommige gevallen is het wellicht beter om via andere media te communiceren of nog beter in een combinatie van media. Ik ga daarom eerst kijken naar de verschillende aspecten die je moet overwegen bij het kiezen van een geschikte combinatie van media.

Marketing

Als je gaat nadenken over hoe je moet communiceren over je producten of diensten, ben je met marketing bezig. Marketing is een breed en overkoepelend begrip dat gebruikt wordt voor taken van marktonderzoek (voordat een product of dienst gelanceerd wordt) tot aan de prijsbepaling en promotie van een product of dienst. Als ik het in dit verslag over marketing heb, bedoel ik de promotie van een product of dienst.

Het bepalen wat een website voor je kan betekenen kun je op verschillende manieren benaderen. Je kunt kijken naar de inzetbaarheid voor verschillende doelen, het beslissingsproces van een klant of naar de kenmerken van het medium (zoals attitude en feedbackmogelijkheid). In de komende hoofdstukken worden de drie verschillende invalshoeken uitgediept en wordt een website afgezet tegenover andere mediavormen.

Trackback URL for this post:

http://webbl.nl/trackback/104
| Meer