User scenario schrijven

Om een beeld te schetsen in wat voor situatie de gebruiker naar de website komt kan er een user scenario geschreven worden. Een user scenario is een kort verhaaltje waarin een situatie geschetst wordt waarin een bepaalde gebruiker naar de website zou kunnen komen. De user scenario wordt in het verdere proces gebruikt om bij alle stappen makkelijker in de situatie van de gebruiker te verplaatsen.

Voorbeelden user scenarios webbl.nl

De onderstaande scenario’s linken de doelgroep met de taken die uitgevoerd moeten worden op de website.

Portfolio website voorbereiden

Klaas is projectmanager bij een klein reclamebureau. Ze hebben een vormgever die ook de designs voor websites maakt, en een iets meer technisch aangelegde bouwer die de websites ontwikkeld. Klaas heeft nu een aanvraag liggen waarvan hij niet goed weet wat hij moet doen. De klant heeft verwarrende en niet gestructureerde informatie en wil dit in een mooie maar eenvoudig bedienbare website die te vinden is in Google. Door de verwarrende informatie weet hij niet goed hoe dit aangepakt moet worden en gaat op zoek naar informatie hoe hij dit aan kan pakken. Hij heeft reeds van webbl gehoord en besluit hier te kijken wat dit hem kan bieden.

Portfolio website ontwerpen

Jolanda is de grafisch vormgever voor het hierboven omschreven project. Zij krijgt de informatie op haar bordje, maar weet ook niet direct hoe ze dit helder kan structuren en besluit hier ook informatie over op te zoeken op webbl. Ze heeft inmiddels een sitemap gekregen, maar wil graag weten hoe ze dit mooi maar toch eenvoudig bedienbaar vorm kan geven.

Portfolio website realiseren

Mark is de technische persoon voor het hierboven omschreven project. Hij heeft het grafisch ontwerp ontvangen en staat te popelen om te beginnen. Dan leest hij dat de website in Google goed vertegenwoordigd moet zijn, en eenvoudig te bedienen moet zijn. Hij weet inmiddels wel dat hij zijn site niet in tabellen moet opbouwen, maar op welke aspecten hij verder moet letten weet hij niet goed. Vanwege de positieve ervaring van zijn collega’s besluit hij ook op webbl te gaan kijken

Trackback URL for this post:

http://webbl.nl/trackback/112
| Meer